1/8

piazza nember

Urban redevelopment of Nember Square

Jesolo Lido (VE), 2010-2011

Services provided: Planning

Client: comune di Jesolo

Credits: Valeri.Zoia architetti associati (co-designer) 

dott. R. Barbetta (environmentale analysis), Studio Associato Ingegneria BI.EFFE (foundational structures), Smart progetti (lightening system)

Photo credits: © Stradivarie, © Valeri.Zoia architetti associati

Infrastructure or public space? Roundabout or square? The intervention consists in an operation of re-styling with the objective of transforming the
functional space of a roundabout, in a real public space, increasing
the green area and reducing the driveway space as much as possible. The cycle and footpaths that cross the square and connect Via Dei Mille with Via Verdi, the central square characterized by mild “camber grading” of the land and the chair-sculptures, as well as bicycle rack games characterize this space allowing the pedestrian to stop, play and discuss, in the shadow of the majestic holm oak.

                              |  Stradivarie Architetti Associati  I  studio@stradivarie.it   I   t: +39 040 2601675 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icona