1/3

prospettive quotidiane

Urban redevelopment of Lavoro  square 

Grado - Isola della Schiusa, 2018-2019

Client: Comune di Grado

Creditis ing. Sandro D'Agostini (impianti)

In this work the genesis of its geometries derives from its current intended use. The landscape project, by its definition, consists of a stratification of past events. Each new intervention is inextricably linked with what first characterizes a given area. Based on this concept, the new Lavoro square in Grado is structured based on a standard module that incorporates the dimensions of a car stall.

The area is divided into two sections: the park square and the parking lot. Compared to the original version, the car park is redefined and reduced. The area of ​​the park-square, on the other hand, is characterized by a modular composition that sees the mix of "paved tiles" and "natural tiles", the latter articulated and designed to host trees, perennial herbs, grasses, lawn surfaces and shrub meadows.

                              |  Stradivarie Architetti Associati  I  studio@stradivarie.it   I   t: +39 040 2601675 

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icona